Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

sok od cvekle

sastojci:
2 kg cvekle
pola kg mrkve
1 kg jabuka
sok od 2 narandze
700 gr secera
5 l vode
vanilija
par komada karanfilica
Priprema:
Cveklu oprati, ocistiti i izrendati na trenicu. Naliti 3,5 l vode i kuvati dok svekla ne omeksa. Mrkvu ocistiti, isjeci na kolutove i skuvati. Jabuke oguliti i takodje skuvati. Cveklu dobro ocijediti, pa u dobijenu tecnosto dodati mrkvu koju ste izmiksali stap mikserom da bude kao kasica, zatim i jabuke izmiksati u kasicu i sve sastaviti sa cveklom. Dodati oko 700 gr secera, vaniliju, sok od 2 narandze i par karanfilica, sve izmjesati i po potrebi dodati jos vode, dok ne dobijete zeljenu slatkocu soka. Staviti da se kuva i kada provri kuvati jos 15-tak minuta. U ovaj sok ne ide konzervans i mnogo je zdrav posebno za malokrvne.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela