Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

posna čorba sa šampinjonima



Sastojci:

6-8 krompira,
 6 komada sampinjona srednje velicine,
 2 glavice crnog luka,
 1-2 mrkve, biber,
 so, vegeta, persun,
 4-5 kasika ulja

Priprema:

Luk i mrkvu isjeckati i staviti u zdjelu sa uljem, na 600W, 5 minuta u mikrovalnoj. Krompir oguliti, isjeckati, sampinjone isjeci na trake. Pomjesati sa lukom i mrkvom, zaciniti sa zacinima, naliti vodom da prekrije povrce i kuvati u mikrovalnoj 30 minuta na 600w. Kuvano posuti sa persunom. Ako neko posti na vodi, moze da izostavi ulje, ukusno je u obe varijante, i sa i bez ulja.
Ako vam je jaca mikrovalna mozete i smanjiti vrijeme kuvanja.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela