Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

liker kuglice

Sastojci:

1 margarin,
200g. mljevenog keksa,
150g secera u prahu,
150g. mljevenog kornfleksa,
100g.mljevenog i przenog ljesnika,
7 kasika likera (po zelji,ja sam stavila crvenu votku),
2 kasike dzema od kajsije...
100g. posne cokolade kasicica ulja,
kasicica vode
U slucaju da smjesa bude pregusta, dodajte malo gustog soka od kajsije, ali ne previse, vec tek toliko da dobijete zeljenu gustinu smjese da se mogu oblikovati kuglice.

Priprema:

Umutiti margarin sa secerom u prahu i dodati mljeveni keks,ljesnike,kornfleks,dzem i liker.Sve izmjesati i oblikovati kuglice.Ostaviti malo u frizider da se stegnu a zatim ih umakati u rastopoljenu cokoladu.Ja sam pola u cokoladu,a pola u crveni secer uvaljala.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela