Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

slatki paketići

Sastojci:
pola kg ratluka - lokum (bijeli, od vanile)
oko 500 gr secera u prahu
150 gr kokosa
crvena boja
Priprema:
Ratluk isjeckati sitno, dodati pola secera u prahu pa obilkovati finu smjesu, postepeno dodavati secer u prahu (moze i manje secera, u zavisnosti kakav je ratluk). Dodati i kokosovo brasno i mjesiti dok se ne dobije fina kompaktna masa. Jedan dio odvojiti i obojiti crvenom bojom. Od bijele mase oblikovati plocu, sjeci na kocke, a crvenu smjesu razviti oklagijom i sjeci trake koje treba obmotati oko kocki. Za masnice isjeci manje trokutice, staviti jedan na spram drugog na vrh kocke, a izmedju trokutica staviti malu bijelu kuglicu. Brz i jednostavan kolac.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela