Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

Vegan "Aglio e Olio"





Našu omiljenu pastu sam napravila u posnoj varijanti 🥳

Potrebno je

Posna tjestenina (špagete,  makarone i slični rezanci)

100 ml maslinovog ulja 

Glavica bijelog luka 

Malo ljute papričice 

So, biber, vegeta

Tvrdi sir (u mesnoj varijanti "Grana Padano" sirevi i slični).

Obariti tjestenicu u posoljenoj vodi i malo ulja.

Na ulju propržiti sitno sjeckani bijeli luk I ljutu papričicu (možete I suvu kao začin iz flašice). 

Zatim dodati 1-2 kutlače vode u kojoj su kuvane špagete a zatim dodati i ocijeđene špagete. Izješati, dodati začine i 2 kašike rendanog posnog sira. Začiniti sa dvježim peršunom. Servirati i odozgo dodati po ukusu naribanog tvrdog sira. Ja sam ovaj posni sir kupila u Lidl i veoma je sličan "Grana Padano" sirevima.
 

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela