Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

RAJSKI KOKOS sa spirulinom


Za oko mi je "zapela" Spirulina, a znate onaj osjećaj kada obiđete sve prodavnice i ne nađete to što tražite.  Na kraju sam poručila preko interneta 🙄 Mislim, mogla sam staviti i običnu kolačarsku plavu boju, ali onda mi to nije to 💙
Potrebno je:


200 gr marcipana


1 kašika kokosovog ulja


1 dl kokosovog mlijeka


2 kašike eritrita (ili običnog šećera)


Kokosovo brašno oko 150 gr


Plus: kokosovo brašno za valjanje 4-5 kašika i pola kašičice plave spiruline.


Marcipan isjeckati pa dodati sve ostale sastojke pa izblendati. Po potrebi dodati još kokosa u slučaju da je masa premekana.


Oblikovati kuglice I uvaljati u kokos pomešan sa spirulinom. Vi možete umjesto spiruline staviti malo plave boje u prahu (eterika npr.).


Коментари

Постави коментар

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela