Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

PASTRMKA

 

Hrskava korica, sočno meso i savršeno izbalansirani začini – ova pečena pastrmka je prava rapsodija ukusa! Svaki zalogaj topi se u ustima, otkrivajući blagu slast ribe i bogatstvo mirisnih začina koji je obavijaju. Pečena do savršenstva, spolja zlatno-smeđa, a iznutra nežna i mekana, ova pastrmka je jelo koje će očarati svakog gosta.

Bilo da je služite uz mirisni krompir, osvežavajuću salatu ili lagani sos od limuna i belog luka, ova pastrmka će biti zvezda trpeze. Savršen izbor za slavu, kada želimo da ugostimo najdraže vrhunskim jelom koje slavi prirodne ukuse i tradiciju. Pripremite se za zalogaje koje ćete dugo pamtiti!


Pastrmke, riba, posni recepti, posna jela

Riba, pastrmka

Potrebno je:

6-7 komada pastrmke, očistiti je i oprati, obrisati višak vode pa je zarezati nožem na par mjesta. Dobro posoliti i ostaviti pola sata u frižideru.

Isjeckati jednu glavicu crnog luka, dodati 1 kašiku vegete, malo sjeckanog peršuna, 2 čena sitno sjeckanog bijelog luka, sok od pola limuna pa napuniti zareze na ribi.

 Ribu uvaljati u kukuruzno brašno pa pržiti po 5 minuta sa obe strane.


Preliv:

3 čena sjeckanog bijelog luka

Sjeckani peršun

1 kašika vegete

3 kašike aceto balsamico

100 ml maslinovog ulja

Pečenu ribu premazati sa prelivom i posuti sjeckanim ruzmarinom.

Recept sam dobila od jedne poznanice. 
Kada sam kod nje probala, prvo, nisam mogla vjerovati da pastrmka može da bude tako ukusna.
 Arome su tako divno usklađene da od sad spremam samo tako. Uz njenu dozvolu sam recept objavila. Hvala Iko ❤️
Ove slike su sa jednog našeg druženja, mislim da je bio praznik Materice. Volimo da se družimo pa smo snajka i spremale, između ostalog i pastrmke 🍋🥰
Riba pastrmka

Pastrmka, riba







Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela