Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

Kolac od maka



Sastojci:


15dkg masti (nemam preko cele godine masti, pa umesto nje stavim margarin), 25dkg secera, 2 jaja, 25dkg brasna, 15dkg maka, 3dl mleka,, 1 prasak za pecivo, malo grozdjica (ja sam stavila susene visnje)


Priprema:


Samleti mak.Izmesati u jednoj posudi mak, brasno, prasak za pecivo i susene visnje.
Izmutiti margarin sa secerom, dodati jaja. U smesu od jaja naizmenicno sipati mleko i mesavinu brasna i maka. 
Sipati u podmazan i brasnom posut pleh i peci na 200 stepeni.
Kada se kolac ohladi, izrezati ga i posuti secerom u prahu.


Ja sam pravila meru i po i pekla u djuvec tepsiji 38*23cm.

Ukoliko kupite samleven mak, kolac je brz i jednostavan :)


Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela