Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

Makovnjaca


Sastojci:


600g brasna, 250g margarina, 2 kasike secera, 1 prasak za pecivo, 20g kvasca, 200ml mleka, malo soli, 2 zumanca

nadev: mleveni mak, secer, malo mleka


Priprema:


Kvasac rastvoriti u mleku, dodati secer i ostaviti 15-tak min.
Prosijati brasno sa praskom za pecivo, natrljati u brasno margarin, dodati zumanca, so i dignuti kvasac. Zamesiti testo i ostaviti ga da se odmara 30 minuta (nece se jako dignuti).
Pobrasniti sto, testo podeliti na dva dela, razvaljati i nafilovati, pa zaviti u strudlu. Staviti strudle u namazan pleh i peci ih na 190-200 stepeni dok ne porumene.



Nadev: samleveni mak poseceriti po ukusu i preliti sa vrelim mlekom - kolicine za nadev su proizvoljne, ali ja stavim oko 250-300g maka za dve strudle.

Fil mozete staviti i po vaseoj zelji i ukusu: orase, pekmez, sir... 



Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela