Претражи овај блог
Mi smo dve prijateljice i jedna mlada snajka koje spaja ljubav prema kuvanju, porodici i tradiciji. Volimo da isprobavamo recepte, okupljamo porodicu i prijatelje i uživamo u lepim trenucima za stolom. Naš blog je mesto gde delimo proverene recepte i inspiraciju za sve koji vole domaću kuhinju. Pridružite nam se, kuvajmo i družimo se zajedno!
Истакнути
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
POSNE KROFNE
Potrebno je:
1 sirova germa
1 kašika šećera
2 dl mlake vode
1 kašika brašna
Ostaviti da stoji 15-tak minuta da se germa aktivira. Zatim dodati još 1 kašiku šećera, 2 kesice vanilije, narendanu koru limuna (rendati na sitno rende a možete dodati i koru narandže), 1 dl ulja, još 2 dl mlake vode i 2 dl kisele vode. Zatim dodati prosijano brašno (800-900 gr). Dodajite pomalo pazeći da ne bude pretvrdo tijesto i jednu kašičicu soli pa sve dobro umjesiti. Postepeno dodavati još brašna ako je potrebno. Kada je masa fino sjedinjena, tijesto namažite uljem i ponovo lagano premjesiti. Ostaviti na toplo mjesto da nadolazi. Tijesto razviti oklagijom (posipati brašnom radni sto) pa ostaviti koji minut da odmara. Vaditi čašom pa stavljati u ugrijano ulje (paziti da ne bude previše ugrijano) pa pokriti poklopcem oko 30 sekundi, skloniti poklopac i prevrnuti krofne. Peći oko 3 minuta sa obe strane. Uvaljati u šećer u prahu.
Odricanje odgovornosti
Isprobajte nasa napopularnija jela

POSNE KIFLICE🥐
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
KUGLICE SA CVEKLOM
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
Коментари
Постави коментар