Пређи на главни садржај

Истакнути

RIBLJI ŠTAPIĆI IZ RERNE

 Lagani riblji ručak iz rerne – zdrav, ukusan i bez mnogo muke. U danima kada želimo da ručak bude lagan, ali ipak ukusan i hranljiv, kombinacija ribe i povrća je uvek pravi izbor. Ovaj jednostavni recept je idealan za one koji poste, vode računa o ishrani ili jednostavno žele brz obrok koji ne zahteva mnogo vremena u kuhinji. Riblji štapići iz rerne su praktično rešenje kad nemamo svežu ribu pri ruci, a želimo da uživamo u njenom blagom ukusu. Pečenjem u rerni umesto prženja štedi se vreme, ali i kalorije, što ovaj obrok čini još privlačnijim. Uz njih, poslužen je klasični bareni krompir – jednostavan, ali nezamenjiv prilog koji se savršeno slaže sa ribom. Za dodatnu svežinu i boju tu je kratko dinstani spanać, obogaćen kašikom posne pavlake, koji jelu daje kremastu strukturu i blagu kiselkastu notu. Preko svega se narenda malo posnog biljnog sira – taman toliko da zaokruži ukuse i doda onu finu, topljivu završnicu. Ono što bih htjela da napomenem je to, da uvijek birate skuplju v...

POSNI LINZER




Potrebno:


1 posni margarin (250 gr)


1,5 dl ulja (ja sam koristila kokosovo)


200 gr šećera u prahu


Korica i sok od pola limuna

 500 gr brašna

 Marmelada (malina, ribizla)

 Margarin omekšati, dodati ulje i šećer, zatim dodati koricu i sok od limuna. Brašno prvo dodajte 500 gr pa umjesite, a nakon toga postepeno dodajte brašna ali toliko da bude i mekano tijesto a da se ne lijepi za ruke. Umotati u foliju i ostaviti 15 minuta u zamrzivaču. Razviti tijesto, vaditi motive modlicama i ređati u pleh. Peći 10-tak minuta na 200 stepeni ali paziti da ostanu svijetle boje.


Spajati po dvije i uvaljati u šećer u prahu.

 

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela