Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

Žablja usta



Sastojci:


400g brasna, 1 margarin (250g), 2 kasike secera, 6 kasika vode, 1 kasika sirceta, secer u prahu, pekmez.



Priprema:


Izmrviti brasno sa margarinom, pa dodati secer,vodu i sirce. Zamesiti testo, razviti na debljinu pola prsta i vaditi pogacice srednje velicine.
Staviti malo pekmeza, pa presaviti na pola. Ivice pritisnuti, poredjati u podmazan pleh i peci na umerenoj temparaturi da ostanu svetle boje.
Vruce uvaljati u prah secer.


Ovako izgledaju kada ih pravi Kori <3



Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela