Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

Zokine ormasice

Sastojci:
1 casa ulja
1 casa piva (moze i bijelo vino)
1 prasak za pecivo
brasna po potrebi
suve grozdjice ili jezgra oraha
zaljev:
pola kg secera
malo vise od pola litra vode
Priprema:
Zamjesiti tjesto za urmasice ali da bude malo mekse. Odvajati komade, razviti na trenici (rendetu), na sredinu staviti 2-3 grozdjice i uviti ormasicu. Redati u pouljen pleh i peci na 200 stepeni dok ne porumene. U medjuvremenu skuvati zaljev. Vruce ormasice zaliti vrucim filom.
Ovaj divan recept nam je poslala Zoka Radojevic. Hvala Zoko :)

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela