Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

Cudo od krompira


Sastojci:


1kg ociscenog krompira, 4 kasike secera + 400g secera, 250g margarina, 1 manja bocica arome ruma (ili po ukusu), 300g posne mlevene plazme, 100g mlevenih orasa, 2 kasike kakaa, 2 vanilin secera, 100g cokolade za kuvanje, malo margarina (odvojiti od onih 250g)

Priprema:


Skuvati krompir sa 4 kasike secera, izgnjeciti ga i ostaviti da se ohladi. U mlak krompir dodati 400g secera, margarin i aromu ruma, dobro promesati i dodati posnu mlevenu plazmu i orase.
Masu podeliti na dva dela.
U prvi deo dodati kakao, a u drugi vanilin secer. Na tacnu staviti tamni deo, poravnati ga , preliti otopljenom cokoladom pomesanom sa malo margarina. Kada se cokolada stegne preko staviti svetliji deo. Ostaviti da se dobro ohladi i ukrasiti posnom pavlakom ili slagom. Torta je ukusnija kada se napravi dan ranije.

Ovo je recept moje drage kume Laure <3 , nije pravljeno u obliku torte, nego malih tortica.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela