Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

PILECA VESALICA IZ RERNE



Sastojci:

pilece bijelo meso (kolicina po zelji)
so


Priprema:

meso posoliti sa svih strana, zakaciti na velike drvene stapice. Resetku u el.sporetu podignuti na vrh, pa meso zakaciti izmedju resetki (pogledati sliku). Na dno rerne staviti plitki pleh, jer ce se sa mesa cjediti tecnost. Prvih 20-30 minuta susiti na 60 stepeni, zatim povecati na 75 C, a nakon 1 h, povecati na 150 C i na toj temperaturi susiti do kraja. Ukupno vrijeme susenja je oko 2,5 - 3 h. sjeci hladno i meziti .. :) 

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela