Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

POSNI JADRO

Sastojci:

600 grama secera,
casa vode,
1 posni margarin plus 50 grama margarina za preliv,
 12 kasika brasna,
 300 grama cokolade,
 oblanda


Priprema:

Secer preliti sa vodom i staviti da provri. Kada provri dodati margarin i pustiti da vri 5-6 minuta. Skloniti sa ringle i dodati 12 kasika brasna i mutiti mikserom dok se masa ne zgusne ( ali ne previse). Dok je jos vruce, podijeliti na dva dijela, jedan veci a drugi manji. U manji dodati 100 grama otopljene cokolade. Dok je jos masa mlaka filujte olandu. List oblande, jedna polovina bijelog fila, pa list oblande, pa braon fil, pa list oblande pa druga polovina bijelog fila i poklopiti sa jos jednim listom oblande. 200 grama cokolade otopiti sa 50 grama margarina i preliti preko oblande.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela