Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

CORBA SA PARMEZANOM

Sastojci:

1,200 lit. supe,
 2 brašnasta krompira (oko 400 g),
200 g pirinca.
2 kašike struganog parmezana (20 g),
20 g maslaca.
 Poslužite sa struganim parmezanom, prema želji.


Priprema:

Oljuštite krompir, isecite ga na kockice i stavite u hladnu vodu. Zagrejte supu, a kad provri, sipajte u nju ocedene kockice krompira. Kada ponovo provri, dodajte pirinac. Promešajte i ostavite da vri oko 15 min. (duže ili krace, zavisi od vašeg ukusa i kvaliteta pirinca). Na kraju dodajte strugani sir, a zatim, izvan vatre, maslac isecen na parcad.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela