Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

KREM SUPA OD KROMPIRA

Sastojci:

Sastojci za 4 porcije
2 kašike ulja ili margarina
2 manje glavice crnog luka, iseckane na kockice
1 struk celera, iseckan na kockice
2 šargarepe iseckane na kockice
6 šolja (oko 3 crvena slatka krompira)
1/4 kašičice majčine dušice (timijana)
1/4 kašičice morskog oraščeta
2 lovorova lista1 šolja mleka
so i biber

Priprema:

Na ulju ili margarinu propržiti nekoliko minuta iseckani crni luk, iseckanu šargarepu i celer, da omekšaju. Povrće ne mora da bude sitno iseckano. Kad omekša, dodati iseckan slatki krompir, majčinu dušicu, orašče i lovorove listove. Naliti vodom da prekrije povrće sa 2-3 centimetra. Kad provri, smanjiti temperaturu, pokriti i kuvati 20 minuta na tišoj vatri. Prebaciti u blender, i povrće i tečnost i ispasirati. Ne mora sve da se ispasira, može pola-pola. Vratiti na vatru, dodati mleko, začin iti po ukusu sa malo soli i bibera i kuvati na tihoj vatri još 15 minuta.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela