Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

POSNE AJVAR STANGLICE



Sastojci:

5 kasika ajvara,
 1 casa bijelog vina,
 pola case ulja,
1 soljica vode,
 5 kasika barene sitno rendane mrkve,
 18 kasika brasna, prasak za pecivo, so...

za fil:
220 gr margarina,
5 kasike brasna,
2 dl vode,
4-5 kiselih krastavcica,
 3 pecene paprike (iz zamrzivaca),
 senf, posni majonez, posni dimljeni sir


Priprema:

umutiti ajvar, vino, ulje, vodu, mrkvu, brasno, pecivo i so, i peci koru na 200 C oko 20-25 minuta.
Margarin istopiti i dodati brasno pa par minuta "prziti" dok se ne zgusne, zatim dodati vodu i ukuvati. Preko pecene kore premazati senf, pa posni rendani sir (sitno rendan) pa vrucu smjesu od margarina. Kada se malo prohladi, posuti sa krastavcicima i paprikom, preko toga premazati posnim majonezom, a preko majoneze opet rendani sir. Sjeci na stanglice i sluziti.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela