PUSLICA OBLANDA
Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara. U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡 Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca 150 gr šećera Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...
ovo je odlican kolac, ali posto ja nisam vicna jednakom savijanju kiflica (kod mene ih ima raznih vrsta od veeelikih do malih, malecnih) ta dva testa stavim jednostavno jedno preko drugog, savijem u rolat i secem na komade debljine 1-1,5cm :)
ОдговориИзбришиPokusaj ovako, nije tesko uopste :)
Избриши