Пређи на главни садржај

Истакнути

RIBLJI ŠTAPIĆI IZ RERNE

 Lagani riblji ručak iz rerne – zdrav, ukusan i bez mnogo muke. U danima kada želimo da ručak bude lagan, ali ipak ukusan i hranljiv, kombinacija ribe i povrća je uvek pravi izbor. Ovaj jednostavni recept je idealan za one koji poste, vode računa o ishrani ili jednostavno žele brz obrok koji ne zahteva mnogo vremena u kuhinji. Riblji štapići iz rerne su praktično rešenje kad nemamo svežu ribu pri ruci, a želimo da uživamo u njenom blagom ukusu. Pečenjem u rerni umesto prženja štedi se vreme, ali i kalorije, što ovaj obrok čini još privlačnijim. Uz njih, poslužen je klasični bareni krompir – jednostavan, ali nezamenjiv prilog koji se savršeno slaže sa ribom. Za dodatnu svežinu i boju tu je kratko dinstani spanać, obogaćen kašikom posne pavlake, koji jelu daje kremastu strukturu i blagu kiselkastu notu. Preko svega se narenda malo posnog biljnog sira – taman toliko da zaokruži ukuse i doda onu finu, topljivu završnicu. Ono što bih htjela da napomenem je to, da uvijek birate skuplju v...

POSNE SARENE KIFLICE





Sastojci:

3 soljice mlake vode,
 3 soljice ulja,
 germa,
1 kasika secera,
 200 g griza,
 brasna po potrebi,
 malo grozdjica ili oraha (a moze i bez toga)+ kakao za bojenje tjesta.

 Zaljev:
700 g secera, 1/2 l vode, 2 vanilije


Priprema:

Od sastojaka umutiti tijesto, podijeliti ga na dva dijela i u jedan dodati kakao. Ostaviti 10-tak minuta da miruje a zatim oba tijesta razvaljati oklagijom i isjeci na trake cca 10 x 2 cm. Staviti jednu preko druge (npr. tamnu traku preko svijetle), a na sredinu staviti 2-3 suve grozdjice i samo urolajte kao kad rolate klasicne kiflice (zamislite da je to pravougaonik, umjesto te dve tracice i da rolate po duzini). Redati u pouljen pleh i peci na 200 stepeni dok se ne ispeku (oko 20 minuta). U medjuvremenu skuvati zaljev od secera, vode i vanilije i preliti pecen kolac.

Коментари

  1. ovo je odlican kolac, ali posto ja nisam vicna jednakom savijanju kiflica (kod mene ih ima raznih vrsta od veeelikih do malih, malecnih) ta dva testa stavim jednostavno jedno preko drugog, savijem u rolat i secem na komade debljine 1-1,5cm :)

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela