Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

Dvobojni rolat sa kafom



Sastojci:


350g mlevenog keksa
200g secera
50g margarina
14kasika kuvane vrele kafe
2 stangle cokolade
rum
fil:
150g kokosa
150g margarina
100g secera u prahu
vanilin secer


Priprema:



Margarin umutiti sa secerom,dodati otopljenu cokoladu,keks i preliti vrelom kafom.Dodati malo ruma,po ukusu.
Za nadev istopiti margarin,dodati kokosovo brasno,secer u prahu i vanilin secer.Dobro izmesati.

Razviti tamni deo,a od belog dela napraviti dugacki valjak i samo ga obloziti tamnim delom (ovako se dobiju dva rolata) ili jednostavno zamotati u rolat.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela