Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

Becar stangle



Sastojci:


I fil: 
250g susenih kajsija samleti na masini za meso,pa dodati 150g secera u prahu i 2-3 kasike dzema od kajsija...dobro umutiti mikserom 

II fil: 
popariti 250g oraha sa malo vode (da bude kao fil,ni suvo ni retko, a u mrsnoj varijanti mozete popariti sa mlekom) i dodati 200g secera u prahu...izmutiti sa mikserom 

III fil: 
1/2 margarina (posnog),100g secera u prahu, sok jednog limuna,2 vanilin secera-dobro umutiti mikserom 


Priprema:


Uzeti 3 velike oblatne,pa filovati na hrapavu stranu,a zadnju oblatnu okrenuti da hrapava strana bude do fila.... 

Kolac je vrlo izdasan i osvezavajuci.

Коментари

  1. Hvala na receptu . Da vas pitam ovaj treci fil ,jel se on maze prvo po oblandama pa onda ovi filovi .to mi nije jasno. Hvala vam u naprijed .

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela