Пређи на главни садржај

Истакнути

RIBLJI ŠTAPIĆI IZ RERNE

 Lagani riblji ručak iz rerne – zdrav, ukusan i bez mnogo muke. U danima kada želimo da ručak bude lagan, ali ipak ukusan i hranljiv, kombinacija ribe i povrća je uvek pravi izbor. Ovaj jednostavni recept je idealan za one koji poste, vode računa o ishrani ili jednostavno žele brz obrok koji ne zahteva mnogo vremena u kuhinji. Riblji štapići iz rerne su praktično rešenje kad nemamo svežu ribu pri ruci, a želimo da uživamo u njenom blagom ukusu. Pečenjem u rerni umesto prženja štedi se vreme, ali i kalorije, što ovaj obrok čini još privlačnijim. Uz njih, poslužen je klasični bareni krompir – jednostavan, ali nezamenjiv prilog koji se savršeno slaže sa ribom. Za dodatnu svežinu i boju tu je kratko dinstani spanać, obogaćen kašikom posne pavlake, koji jelu daje kremastu strukturu i blagu kiselkastu notu. Preko svega se narenda malo posnog biljnog sira – taman toliko da zaokruži ukuse i doda onu finu, topljivu završnicu. Ono što bih htjela da napomenem je to, da uvijek birate skuplju v...

Becar stangle



Sastojci:


I fil: 
250g susenih kajsija samleti na masini za meso,pa dodati 150g secera u prahu i 2-3 kasike dzema od kajsija...dobro umutiti mikserom 

II fil: 
popariti 250g oraha sa malo vode (da bude kao fil,ni suvo ni retko, a u mrsnoj varijanti mozete popariti sa mlekom) i dodati 200g secera u prahu...izmutiti sa mikserom 

III fil: 
1/2 margarina (posnog),100g secera u prahu, sok jednog limuna,2 vanilin secera-dobro umutiti mikserom 


Priprema:


Uzeti 3 velike oblatne,pa filovati na hrapavu stranu,a zadnju oblatnu okrenuti da hrapava strana bude do fila.... 

Kolac je vrlo izdasan i osvezavajuci.

Коментари

  1. Hvala na receptu . Da vas pitam ovaj treci fil ,jel se on maze prvo po oblandama pa onda ovi filovi .to mi nije jasno. Hvala vam u naprijed .

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela