Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

Hleb sa mekinjama





Sastojci:


500g brasna (200g integralnog i 300g belog) , 
35g mekinja, 
pola kvasca, 
1 kasicica soli, 
1 kasicica secera, 
2 kasike maslinovog ulja


Priprema:


Tri sata pre mešenja mekinje i so prelijte sa 3 dl vode. Nakon tri sata kvasac rastopite sa šećerom u mlakoj vodi i ostavite da uskisne. Sada umesite testo od svih sastojaka. Po potrebi dolivajte mlake vode da biste dobili nešto mekše testo. Dobro ga obradite rukom, pa ostavite jedno pola sata - sat na toplom da uskisne. Naraslo testo premesite i od njega oblikujte hleb, stavite u tepsiju da jos jednom naraste.
Ispecite i stavite da se ohladi, tek onda zamotati hleb u krpu.




Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela