Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

ZALIVENE SARENE KIFLICE

Sastojci:

2 jaja
1 kasika secera
2 dl mlijeka
2 dl ulja
kesica kvasca + 1 prasak za pecivo
brasna po potrebi
kakao
zaljev:
6 soljica secera, 8 soljica vode

Priprema:

Od sastojaka umjesiti tjesto, podijeliti ga na dva dijela, pa u jedan dodati kakao. Ostaviti da naraste. Zatim razviti svijetli dio na debljinu oko 0,5 cm, pa razvuci braon tjesto i staviti ga preko svijetlog. Uviti u rolat, i isjeci na debljinu 1 cm. Oklagijom razvaljati tjesto toliko da se moze saviti kiflica. (na dodatnoj slici se vidi postupak). Uviti u kiflicu, redati u pleh i peci na 200 C oko 20-25 minuta. U medjuvremenu skuvati zaljev od 6 soljica secera i 8 soljica vode (ja sam dodala i jednu vaniliju). Pecen kolac zaliti i ostaviti da se ohladi.
p.s. ukusom podsjecaju na hurmasice.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela