Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

ĐOKIN KOLAČ

Sastojci:

2 dl ulja,
2 dl bijelog vina,
1 dl vode,
3 kasike secera,
kesica kvasca,
pola kesice praska za pecivo,
brasna po potrebi..
pekmez od sljiva za premaz,
 malo sjeckanih oraha,
secer u prahu za posipanje

Priprema:

Od navedenih sastojaka umjesiti mekse tjesto, toliko da se ne lijepi za ruke. Podijeliti ga na tri dijela, razvaljati prvi dio velicine tepsije, staviti ga na dno, premazati pekmezom, posuti sjeckanim orasima, pa staviti drugi dio tjesta, pa pekmez i orasi, i poklopiti trecim djelom tjesta. Peci na 200 C dok ne porumeni. Peceno posuti secerom u prahu

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela