Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

DOMAĆI HLJEB


Sastojci:

1 kg bijelog brasna
casa od 2 dl heljdinog brasna (ili crnog)
so
kvasac
voda
sjemenke: lan, suncokret, razane pahuljice

Priprema:

Pomjesati bijelo brasno sa heljdinim, dodati so, kvasac i umjesiti tjesto sa vodom. Kada naraste podijeliti na dva dijela, malo ih izraditi i oba staviti u cetvrtastu pouljenu tepsiju. Odozgo posuti sjemenkama i peci na 200 stepeni oko 1 sat. Ja uglavnom ovako pecem hljem jer dobijem kao dva hljeba koji se lako sjeku. Nekad sa sjemenkama, nekad bez sjemenki.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela