Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

DOMACI REZANCI

Sastojci:

4 jaja,
8 polutki od ljuske jajeta vode,
 so,
 brasna po potrebi

Priprema:

Izmjesati viljuskom jaja i vodu, posoliti, dodavati brasno i umutiti jufku, malo tvrdju nego za pitu.
Tjesto razvuci oklagijom, ostaviti da se malo prosusi, pa ga rezati na masini za rezanca, ili malo bolje osusiti u rerni, saviti u "palacinak" i sjeci rezanca za supu ili pilav (siroki rezanci). Ja sam sjekla masinom. Ostaviti da se susi na promaji. Ovi rezanci su zdravi, bez dodataka aditiva.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela