Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

ČOKOLADNA TORTA

Sastojci:

15 jaja,
10 kasika secera,
4 kasike brasna,
2 kasike kakaa,
margarin,
5 kasika secera u prahu
400 g cokolade

Priprema:

Kora: umutiti 5 jaja sa 5 kasika secera,2 kasike brasna i 1 kasikom kakaa.Tako i drugu koru ispeci sa istim sastojcima.Peci na 200 stepeni.Kada se ispeku,presjeci vrucu koru sa koncem tako da dobijete 4 kore.
fil:
umutiti 5 zumanaca sa 5 kasika secera u prahu,pa ih par minuta skuvati na pari.Kad se ohladi dodati 1 margarin (250 g) i sne od 5 bjelanaca umucenih sa 5 kasika secera.Kada to sjedinite dodati 200 g topljene cokolade pa sve lijepo izmjesati da se dobije glatka masa.Filovati kore,ali ostaviti malo fila da tortu namazete sa strane.Otopiti 200 grama cokolade(ja stavljam mlijecnu cokoladu) i preliti kornji dio torte.Ukrasiti po zelji.Torta je socna i mekana.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela