Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

CIMET PUŽIĆI

Sastojci:

Za tijesto:
1 kesica germe,
1 jaje,
120 ml mlake vode,
120 ml mlakog mlijeka,
60 grama secera,
pola kasicice soli,
60 grama margarina
,oko 500 g brasna.
Fil:
1,5 kasika margarina(najbolje margarin za mazanje)
2 kasike secera,
1 kasika cimeta

Priprema:

Umjesiti tijesto od navedenih sastojaka i ostaviti da nadodje.Kada nadodje razvuci oklagijom,i premazati sa filom.(Fil je jednostavan,samo pomjesati margarin,secer i cimet)Uviti u rolat,isjeci na komade debljine oko 2-3 cm,i redati u podmazan pleh,okrenute na gore.Ja sam 2-3 kocke secera istucala,i posula po puzicima pre pecenja.Peci na 200 stepeni dok ne porumeni.Peceno po zelji posuti vanilijom.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela