Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

Lenjingradska salata



Sastojci:


1/2kg bele zeleni, 3-4 krompira, 1-2 struka praziluka, 1/2kg svapskog sira, 1 casa pavlake, 200g majoneza, 1/4l jogurta, so


Priprema:


Obariti 1/2kg bele zeleni (persun i pastrnak,ili samo persun) i 3-4 krompira sitno naseckano kao za rusku salatu. 
1-2 struka praziluka iseckati sitno (nemojte u multipraktiku ili seckalici zato sto praziluk onda zna da bude gorak),pomesati sa 1/2kg svapskog sira,1 casom pavlake,200g majoneza (po zelji mozete staviti i manje),so po ukusu,na kraju dodati 1/4l jogurt a i kuvanu zelen. 

Ohladiti i sluziti uz sve vrste mesa(meni je najlepsa sa jagnjetinom i rostiljom),a moze se koristiti i kao namaz na hleb. 

Salata je izvanrednog ukusa i vrlo je izdasna.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela