Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

Topli sendvici od ostataka




Sastojci:


stari hleb, pecena piletina, sampinjoni iz tegle, kisela paprika, trapist, jaje, kasika pavlake, sol, ulje 


Priprema:


Stari hleb iseci na kriske i nozem pazljivo odseci sredinu, ali da sredina ostane u jednom komadu. U tiganju ugrijati malo ulja i spustiti korice hleba da se malo ugriju. U svaku koricu hleba staviti dve-tri kasike nadeva i poklopiti izdubljenom sredinom hleba. Sredinu hleba lopaticom lagano pritisnuti da ne bi iscurio nadev i pokidala se korica, a da bi se jaja i pavlaka iz nadeva upila u sredinu hleba.
Prevrnuti sendvic, opet ga lagano pritisnuti i dodati dve-tri kapi ulja ako je potrebno. Ispeci sendvice do kraja uz jos jedno okretanje da se ravnomerno zapece sa svih strana.

Nadev: pecenu piletinu, sampinjone, kiselu papriku i trapist sitno naseckati i izmesati sa jajima i kiselom pavlakom - smesa mora biti kompaktna, ni previse retka, ni previse gusta

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela