Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

GURABIJE


Sastojci:

3 jaja,
 casa secera,
casa masti (moze i margarin),
 brasna po potrebi,
 na vrh noza sode bikarbone,
 kocke secera

Priprema:

Umjestiti jaja i secer, dodati mast ili margarin, sodu, i dodavati brasno, toliko dok se ne umjesi glatka masa, ali da ne bude previse tvrdo tjesto. Razviti oklagijom na debljinu 1 cm. Sjeci krugove, ja sam sjekla velicinu male tacne. Odozgo isarati, a u sredinu staviti kocku secera. Ja imam drvenu starinsku saraljku za gurabije. Redati u pouljen pleh. Peci na 180 stepeni 15 minuta, pa pojacati na 200, i peci dok ne dobije zlatnu boju. Po zelji, moze se premazati i zumancetom.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela