Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

ALPSKI KOLAČ

Sastojci:

175 gr margarina-plus malo za podmazivanje tepsije,
175 gr secera
3 jaja
150 gr brasna
1 i po kasicica praska za pecivo
75 gr kokosovog brasna
sok i rendana korica limuna

za glazuru:175 gr secera u prahu, sok i korica limuna


Priprema:

Pecnicu ugrijati na 160 stepeni i pripremiti manju tepsiju precnika 20 cm. (ja sam pekla u modli za pecenje kora za tortu, ona je 23 cm). Margarin (najbolji je namjenski za kolace) i secer dobro umutiti da se dobije krema. zatim dodati umucena jaja. Brasno i pecivo pomjesati, a kokos pomjesati sa limunom i sve sastaviti, pa mjesati da se izjednaci masa. Izruciti u margarinom premazan pleh.
Staviti u pecnicu i ne otvarati 1 sat, dok ne dobije zlatnu boju.
Glazura: Sok limuna izmjesati sa secerom u prahu, i na kraju dodati sitno ribanu koricu. Glazura bi trebala da bude bijela, ali sam ja zurila, pa nisam puno mutila :) Njihovi kolaci su uglavnom suvi kolaci, i mogu dugo da stoje.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela