Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

BIJELA BAJADERA

Sastojci:

7 soljica secera
2 soljice vode

za suvu smjesu:
2 soljice ulja
6 soljica mlijeka u prahu
4 soljice brasna

za preliv:
50 gr cokolade 1 kasika ulja

Priprema:

Prvo izmjesati mlijeko u prahu, brasno i ulje. Masa ce biti suvkasta, tek toliko da navlazi smjesu.
Secer i vodu staviti da se kuva i kad provri, neka vri 3-4 minuta. Skloniti sa vatre, pa dodati smjesu od brasna i sve dobro izmjesati. Smjesu mjesati povremeno dok se ne prohladi i ne zgusne toliko da se moze oblikovati na tacni. Na pari otopiti cokoladu sa kasikom ulja i preliti bajaderu. Kad se masa potpuno stegne i ohladi, sjeci na zeljeni oblik.

Napomena za mjeru: 1 soljica je mala soljica za kafu.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela