Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

GROŽĐE KOLAČ

Sastojci:

250 gr ratluka,
250 gr posnog keksa,
 100 g, cokolade za kuvanje,
 100 gr mljevenih oraha,
 100 gr secera u prahu,
 3-5 kasika vode

Priprema:

Cokoladu istopiti na pari, a keks izmrviti oklagijom. Rukom mjesiti keks, mlj. orahe, secer u prahu i ratluk, a po potrebi dodavati vodu. formirati duguljaste forme i pet takvih redati jednu do druge. Premazati otopljenom cokoladom. Na to poredati 4 duguljaste forme, pa opet cokoladom, pa 3, pa cokolada, pa 2 pa cokolada i na kraju staviti 1 duguljastu formu. cijeli kolac premazati rastopljenom cokoladom. Kada se kolac stegne, isjeci na komade.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela