Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

ČOKO ROZEN

Sastojci:

1 pakovanje "čoko rozen" kora,
1 puding od vanilije,
5 kasika šećera,
 1 posni margarin,
5-6 kašika zamjene za orahe..(mogu i orasi)
100 gr čokolade

Priprema:

Skuvati puding sa 4 dl vode i 5 kašika šećera (posebno razmutiti puding sa 1 dl vode). Kad se ohladi dodati posni margarin i umutiti pjenasto. Na kraju dodati zamjenu za orahe. Filovati korice, i preliti sa otopljenom čokoladom. Za topljenje čokolade je potrebno: 100 grama posne čokolade i 2 kašike ulja. Otopiti na pari i preliti rozen.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela