Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

GRKINJA TORTA


Sastojci:

kora:
5 belanaca
10 kasika secera
5 kasika mlevene plazme
5 kasika seckanih oraha
pola kasicice p. za pecivo
(ispeci 3 ovakve kore)

fil:
pola litra vrelog mleka
150 gr secera
15 zumanaca
15 kasika secera
2 kasike brasna
2 kasike gustina
2 margarina
100 gr bele milka cokolade
100 gr braon milka cokolade
200 gr seckanih oraha
200 gr seckane plazme
slag

Priprema:

Od navedenih sastojaka umutiti koru i peci. Ispeci 3 kore, za svaku posebno mutiti smesu.
fil:
Pomesati secer i vrelo mleko pa u to dodati 15 zumanaca prethodno umucenih sa 15 kasika secera, 2 kasike gustina i 2 kasike brasna. Kad se zgusne, ohladiti i dodati 2 margarina ili maslaca, iseckane obe cokolade, seckane orahe i plazmu. Fil izmesati da se sjedini i filovati kore. Premazati slagom.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela