Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

KOLAČ SA SIROM I VIŠNJAMA


Potrebno:
kora:
150 gr mljevenog keksa
150 gr margarina
60 gr secera
1 vanilija
50 gr sitno sjeckanih ljesnika

Fil:
350 gr visanja
30 gr gustina 
150 ml soka od visanja
1 vanilija
500 gr mladog sira (moja kravica ili neki slican)
130 gr secera
3 jaja
1 kisela pavlaka
1 sitno ribana korica limuna

Keks izmjesati sa navedenim sastojcima sve dok se ne izjednace sa margarinom. U modli za pecenje kora od dobijene mase oblikovati koru. Visnje oprati i ocistiti. Dobijeni sok ocijediti i pola soka pomjesati sa gustinom, pa dodati ostatak soka i visnje. Kuvati par mniuta dok se ne zgusne. Dobijenu smjesu preliti preko kore od keksa, ali ne ici do ivice vec ostaviti oko 2 cm od obruca modle.  Sir i secer pomjesati, dodati jaja, pavlaku i koricu limuna pa sve fino izmjesati da se dobije glatka masa. Izruciti je preko visanja. Rernu ugrijati na 180 stepeni. Kolac staviti da se pece 20 minuta, pa smanjiti na 125 stepeni i peci jos 1,5 sat. Kad se ohladi sjeci na zeljene komade.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela