Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

BRZA TORTA

Sastojci:

1 pakovanje gotovih kora za tortu,
3 pudinga od vanile,
 1 l mlijeka,
 10 kasika secera,
1 margarin,
po zelji zele, ili kandirano voce (ja sam koristila i zele i kandirano voce i suve brusnice),
slag za premazivanje

Priprema:

Skuvati puding i secer na litri mlijeka, i ohladiti. U ohladjeno dodati margarin, umutiti, podijeliti na tri dijela, ja sam u prvi dodala suve brusnice(crveno), u drugi kandirani ananas(zuto), a
u treci zeleni zele (isjeckati). Filovati kore, i premazati slagom. Mozete zele u tri boje da kombinujete, crveni, zuti, zeleni. Ova torta spada u brze torte, jer ne zahtjeva poseban trud.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela