Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

AMBASADOR TORTA

Sastojci:

5 jaja,
10 kasika secera,
8 kasika brasna,
2 kasike kakaa,
1 prasak za pecivo..
.Fil:..
1/2 litra mlijeka,
6 kasika secera,
5 kasika brasna,
margarin,
300 grama zelea,
200 grama cokolade

Priprema:

Umutititi jaja sa ostalim sastojcima i peci na 200 stepeni.Kada se ohladi koru presjeci na dva dijela.
Fil:
skuvati mlijeko umuceno sa secerom i brasnom (skuvati kao sto kuvate puding).Kada se ohladi dodati margarin i sjeckani zele.Fil staviti preko prve kore,pa poklopiti drugom korom.Cokoladu rastopiti i premazati tortu.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela