Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

Krompir sa mesom


Sastojci:
kolicine po zelji
krompir
meso
bijeli luk
crni luk
biber, so, vegeta
malo bijelog vina
Priprema:
Meso pripremite par sati prije nego planirate rucak da spremate (najbolje uvece da ga pripremite).
Meso isjeci na zeljene komade, posoliti sa svih strane, pobiberiti, dodati vegete po ukusu, staviti na foliju i dodati sjeckani bijeli luk. Blago poprskati bijelim vinom. Uviti u foliju, staviti u zdjelu i drzati u frizideru do spremanja.
Kada budete spremali, bijeli luk odsteanite sa mesa, a isjeckajte sitno crni luk. Sastavite sa krompirom, dobro izmjesajte i po potrebi dodajte jos zacina i soli. Peci pola sata pokriveno folijom, zatim otrkiti i dopeci.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela