Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

Jovanin kolač

Posni kolači, posno, post, jednostavni kolač


Sastojci:


5 šolja brašna 
3 šolje šećera 
2 šolje ulja 
3 kašike pekmeza od kajsije (može i neki drugi) 
1 kafena kašikica sode bikarbone 
3 šolje mineralne vode


Priprema:


Promešati suve sastojke u posudi, a u posebnoj posudi promešati mokre sastojke,. Mokre sastojke sipati u suve i lagano promešati varjačom (trudite se da ne mešajte puno jer će kolač biti žilav, tek toliko da se sastojci sjedine),uliti u pleh (namašten i posut brašnom ili stavite papir za pečenje-sa papirom je bolje) i posuti seckanim orasima. 
Ova mera je za đuveč tepsiju,a šolja ona mala šoljica za kafu.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela