Sastojci:
jufka,krompir, soja, crni luk, vegeta, so, biber, ulje. Mjera je po zelji.
Priprema:
Krompir oguliti i izrendati a zatim
ga obariti. Soju potopiti u toploj vodi i kada nabubri ocijediti je i
sastaviti sa prohladjenim krompirom. Dodati ulje, vegetu, so, biber i
sitno sjeckani crni luk. Jufku prerezati po sredini, zatim pripremljen
krompir staviti po sredini jufke(oko 1 kasike,pa rasporediti uzduz).
Preklopiti sa jedne, pa sa druge strane i uviti kao sarma sto se uvija.
Redati u pouljen pleh, ovlas poprskati uljem, i posuti sa malo soli.
Kada je pecena,samo je pokriti krpom da se malo prohladi. Ovu pitu mozete napraviti za slavu koji dan ranije. Samo u pre spremanja obarite krompir, prohladite i onda filijete.
Нема коментара:
Постави коментар