Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

POSNA PITA SA SOJOM

Sastojci:

jufka,krompir, soja, crni luk, vegeta, so, biber, ulje. Mjera je po zelji.

Priprema:

Krompir oguliti i izrendati a zatim ga obariti. Soju potopiti u toploj vodi i kada nabubri ocijediti je i sastaviti sa prohladjenim krompirom. Dodati ulje, vegetu, so, biber i sitno sjeckani crni luk. Jufku prerezati po sredini, zatim pripremljen krompir staviti po sredini jufke(oko 1 kasike,pa rasporediti uzduz). Preklopiti sa jedne, pa sa druge strane i uviti kao sarma sto se uvija. Redati u pouljen pleh, ovlas poprskati uljem, i posuti sa malo soli. Kada je pecena,samo je pokriti krpom da se malo prohladi. Ovu pitu mozete napraviti za slavu koji dan ranije. Samo u pre spremanja obarite krompir, prohladite i onda filijete.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela