Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

POSNI SLAVSKI GULAS

Sastojci:

1 kg crnog luka,
 1 kg praziluka,
 3 šargarepe,
 600 g sojinih komadića,
 1 kg šampinjona,
1 čaša kečapa,
15-20 pečenih paprika,
 1 riblji fant,
 malo sjeckanog svježeg celera,
 začini (origano,bosiljak,persun) zacini su vrlo bitni u ovom gulasu jer daju posebnu aromu

Priprema:

Crni luk isjeckati sto sitnije, praziluk na kružiće i pržiti na ulju (oko 1 litar ulja) dok se ne isprži (paziti da se ne preprži), dodati isjeckanu mrkvu na kolutove, sjeckane šampinjone i obarenu soju i sjeckanu pecenu papriku, malo sjeckanog korjena celera. Dodati razmućen riblji fant, doliti vode po potrebi, čašu kečapa, začine - so, biber, vegetu, svježi peršun i list celera. Sve kuvati dok se ukusi ne sjedine.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela