Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

posna torta sa kruskama

Sastojci:

Za suve kore:
 1 solja griza,
 1 solja kokosovog brasna,
 1 solja secera,
 1 solja brasna,
 1 prasak za pecivo,
 2 kasicice kakaa...
 napomena: 1 solja-2 dl
za fil:
 1 kg rendane jabuke,
3 vece kruske, (mogu i banane)
 2 pudinga, (ja sam uzela od ljesnika, ako stavljate banane kao voce, stavite vanila puding)
 posni slag

Priprema:

Sve sastojke za suvu koru sastavi i podijeliti na 3 dijela. Jabuke oguliti, izrendati i prodinstati sa jednom kAsikom secera nekoliko minuta, toliko da puste vodu, i jos koji minut dinstati. Kruske isjeci na tanke kriske. Tepsiju pouljiti i posuti brasnom (ili stavite pek papir ali ga jos malo pouljite). Prvi suvi dio pospite po dnu tepsije, ravnomjerno kasikom izravnajte, pa preko polovinu dinstanih jabuka, pa opet suvu smjesu, pa jabuke, pa na kraju trecu suvu smjesu (i nju malo pouljite odozgo). Peci 40 minuta na 200 stepeni. Kada je peceno, odmah po vrhu poredati kruske, a zatim skuvajte 2 pudinga na pola litra vode i 4 kasike secera. Kada je kuvan puding, i njega odmah vruceg prelijte preko vruce torte. Ostavite da se torta ohladi a onda premazati sa posnim slagom.
Ja sam probala i sa bananama i pudingom od vanile, isto bude ukusno.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela