Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

posne kifle sa majonezom



sastojci:
2 dl ulja
4 dl vode
so
1 kesica kvasca
brasna po potrebi
posna majoneza za premazivanje
priprema:
Umjesiti tjesto za kiflice od ulja, vode, soli, kvasca i brasna. Ostaviti na toplom da nadodje. Zatim razviti oklagijom na veci krug, isjeci (po zelji) i uviti. Svaku kiflicu premazati posnom majonezom i ostaviti jos 15-tak minuta da miruje. Ugrejati rernu na 200 stepeni i peci kiflice oko pola sata. Kada su pecene premazati ih sa uljem.
Recept nam je poslala Violeta Stamenkovic Dimitrijevska. Hvala od srca, kiflice su predivne, svakako cu ih opet praviti  :)


I

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela