Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

Pogaca zvezda

Sastojci:

2 jaja
2 dl ulja
2 dl mlijeka
2 dl mlake vode
so, kvasac
brasno po potrebi



Priprema:

Umutiti klasicno tjesto za pogacu, finu masu da se ne lijepi za ruke i ostaviti da nadodje. Zatim tjesto podijeliti na tri jednaka dijela. Prvi dio razviti oklagijom na sirinu tepsije, premazati blago otopljenim margarinom, staviti na dno pouljene tepsije, zatim i drugi dio razviti pa staviti preko prvog dijela pa i njega premazati margarinom. Treci dio staviti preko drugog dijela, pa ostrim nozem zasjecati po sredini u oblik zvijezde. Nozem zarezati i krajeve pogace pa blago prstima napraviti kao latice. Premazati zumancetom i sredinu posuti susamom. Ostaviti jos pola sata da odmara i peci na 200 stepeni.




Коментари

Постави коментар

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela