Пређи на главни садржај

Истакнути

RIBLJI ŠTAPIĆI IZ RERNE

 Lagani riblji ručak iz rerne – zdrav, ukusan i bez mnogo muke. U danima kada želimo da ručak bude lagan, ali ipak ukusan i hranljiv, kombinacija ribe i povrća je uvek pravi izbor. Ovaj jednostavni recept je idealan za one koji poste, vode računa o ishrani ili jednostavno žele brz obrok koji ne zahteva mnogo vremena u kuhinji. Riblji štapići iz rerne su praktično rešenje kad nemamo svežu ribu pri ruci, a želimo da uživamo u njenom blagom ukusu. Pečenjem u rerni umesto prženja štedi se vreme, ali i kalorije, što ovaj obrok čini još privlačnijim. Uz njih, poslužen je klasični bareni krompir – jednostavan, ali nezamenjiv prilog koji se savršeno slaže sa ribom. Za dodatnu svežinu i boju tu je kratko dinstani spanać, obogaćen kašikom posne pavlake, koji jelu daje kremastu strukturu i blagu kiselkastu notu. Preko svega se narenda malo posnog biljnog sira – taman toliko da zaokruži ukuse i doda onu finu, topljivu završnicu. Ono što bih htjela da napomenem je to, da uvijek birate skuplju v...

POSNA TORTA



Sastojci:

1 solja(2 dl) ulja,1 solja hladne vode,1 solja secera,2 solje mljevenih oraha,4 kasike meda,2 nepune solje brasna,1 kasicica sode bikarbone
fil:
1 l soka-fanta,10 kasika secera,5 pudinga od vanilije,2 posna margarina,400 g secera u prahu,200 g mljevenih oraha,10 posnih krem bananica,200 grama posne cokolade.


Priprema:

Umutiti ulje,vodu,secer,mljevene orahe,med,sodu i brasno.Kada se dobije fina masa izruciti u pleh za pecenje,ali pre pecenja stavite pek-papir jer se lakse izvadi kora.Peci na 200 stepeni dok kora ne bude pecena(najlakse provjeriti da li je pecena,ubodite koru sa cackalicom,ako se tijesto ne ostaje na cackalici,onda je kora pecena).
Fil:
skuvati puding na 1 litru fante i secerom.Ohladiti i u ohladjenu masu dodati 2 posna margarina prethodno umucena sa 400 g secera u prahu.Kada se masa izjednaci,podijeliti na 3 dijela.
U prvi dodati 200 gr.mljevenih oraha,
u drugi dodati 10 sjeckanih posnih krem bananica,a u treci dodati 200 gr topljene cokolade.Filovati hladnu koru,i po vrhu staviti posni slag.

Коментари

Постави коментар

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela